KronbergLena

Vappumietteitä tämän päivän Suomesta

  •  Läntistä valtaeliittiä palvelevilla päätöksillä on tuhottu Suomen turvallisuus ja saatettu suomalaiset hengenvaaraan.
    Läntistä valtaeliittiä palvelevilla päätöksillä on tuhottu Suomen turvallisuus ja saatettu suomalaiset hengenvaaraan.

 

Miten julkeaa ja toisaalta surullista nykymeno on, mihin on kunnioitus omaa kansaa ja maata kohtaan hävinnyt ? Katselin äsken siniristilippua roikkumassa sateessa ja pysähdyin miettimään mitä kaikkea se minulle lapsena ja nuorena edusti. Ensimmäinen muistoni oli kuinka seurakunnan leirillä Längelmäveden rannalla meille pienille luterilaisille opetettiin lipun nosto ja lasku. Miten se niputettiin ja miten se ei saanut hipaistakkaan maata. Opimme myös kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Korostettiin aina hyvien tapojen merkitystä, niiausta ja pokkaamista. Miten äitiä ja isää kunnioitettiin ja leipää, jonka mummu leipoi itse rukiista, jonka pappa oli viljellyt selkä kumarassa rukoillen Jumalaa säästämään hennot oraat hallalta.

Vappuna 2018 siniristilippu on väsynyt, märkä ja jotenkin harmaa. Ehkä se kuvaa parhaiten tällä hetkellä kansakuntaa, joka juhlii sulkien silmänsä ja korvansa historian kaikujen opetuksilta. Nykyinen maan tila ei aiheuta enään onnellisuutta, vain muutamille etuoikeutetuille, ja sekin loppuu aikanaan. Jumala on jättänyt Suomen ja pahuus saanut vallan. Minulla ei ole kuin kyyneleet enään jäljellä, kun katselen siniristilippua, jossa on häivähdys verenpunaisia varjoja, mustia ristejä ja harmaata alakuloa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat